Casele din lemn – locuința de vis

Casele din lemn executate manual cu drujba si fierastraul au devenit o adevărată comoară imobiliară în România. Acestea sunt preferate și de străinii de peste granițe. Transilvania este una dintre cele mai căutate zone în materie de case din lemn ieftine. Turismul a prins un avânt incredibil, reușind să pună satele vechi transilvănene pe harta Europei.

Publicația engleză „The Times” scrie că străini adoră casele din Transilvania. Aici, prețul pe locuință, crescând de 20 de ori în 17 ani, până la 60 000 de euro. Interesul Prințului Charles a atras numeroase fundații care au restaurat casele din zonă, transformându-le în valori etnografice.

Nu e de mirare că toată lumea își dorește o casă din lemn. Acestea sunt foarte ieftine, iar lemnul are o mulțime de avantaje. Mulți oameni sunt interesați de case din lemn foarte ieftine. Este motivul pentru care piața caselor din lemn a luat amploare. De-a lungul României găsim firme care se ocupă cu construcția de case și transportul ulterior al pieselor pentru a putea fi montate.

Vă prezentăm mai jos câteva modele de casă din lemn, în speranța că unul dintre ele este casa visurilor dumneavoastră.

1. CASĂ DIN LEMN ÎN STIL AMERICAN.

Casa in stil american

Acest prim model se întinde pe trei nivele ( subsol, parter, mansardă). Are o suprafață de 230 de metri pătrați. Casa are în componență două modele diferite, cel mai mic fiind adăpost pentru garaj. Remarcăm designul american, tipic suburbiilor newyorkeze, care inspiră liniște și armonie. Subsolul are în componența sa un dormitor, o cameră de depozitare și una tehnică, menite să vă ajute să petreceți timpul cât mai frumos. Nivelul principal este spațiu deschis. La etaj găsim două dormitoare. Locuința este o casă din lemn modernă, primitoare, spațioasă și călduroasă, menită să fie potrivită atât buzunarului cât și nevoilor dumneavoastră.

2. CASĂ DIN LEMN  CASTELLAN.

Acest model este realizat de firma Castellan din Sibiu, sub denumirea de Casă din lemn „Moldova”. Casa are arhitectura tipică a caselor moldovenești cu cerdac. Se păstrează elemente de noutate care redau acestei case un aer modern și util. Materialul folosit este de brad uscat. Prețul acestei case este de aproximativ 11 000 de euro, cu o garanție de 15 ani.

3. CASĂ DIN LEMN IEFTINĂ.

Vă prezint de această dată un model de casă din lemn ieftin. Având o suprafață de 56 de metri pătrați, casa dispune de două dormitoare, un linving, o baie și un vestibul. Vă doriți o casă de vacanță? Acesta este modelul, Simplu, călduros și accesibil. Prețul unei astfel de case este de 6 800 de euro, fără transport și montaj. Cu tot cu transport și montaj, ajunge la aproximativ 9 000 de euro.

4. CASĂ DIN LEMN TRADIȚIONALĂ LA CHEIE.

Dacă vă doriți o casă tradițională, care să vă amintească de casa bunicilor, atunci aceasta este casa pe care o căutați. Este vorba de o casă din lemn la cheie, cu o suprafață de 142 de metri pătrați. Are în componența sa un living, 2 dormitoare și bucătărie, hol și o cameră termică. La etaj găsim încă o baie și un dormitor dar și un living. Această bijuterie ajunge la prețul de 62. 000 de euro.

5. CASĂ DIN LEMN ROTUND.

Casa lemn rotund

Acest model de casă este foarte căutat și apreciat datorită structurii masive și aspectului rustic care se contopește cu natura. Această casă favorizează un trai liniștit, aerisit. Are o capacitate ridicată de a păstra o temperatură favorabilă. Prețul unei astfel de case diferă în funcție de cerințele clientului, dar poate ajunge până la 40.000 de euro. Avantajul unei case din lemn rotund este că reduce semnificativ costurile aferente căldurii. O astfel de construcție rezistă mai mult la cutremure.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *